Hatırlanmak?neyle, kimlerce, nasıl?

 Her birimiz özgün hayatlar yaşıyoruz parmak izlerimiz gibi, benzer yanlarımız da olsa yakın dahi hissetsek, kendimiz gibi olduğuna inansak da her birimiz farklıyız. Farklı kararlar alıyoruz belkide aynı olaylara farklı tepkiler veriyoruz yaşantımız bir birikim ve sadece bize özgü bir zihin oluşturuyor.Bir yerden kalmış şu söz de benim aklımda '' Bizden sonrakilere bıraktığımız mirasla hatırlanırız.'' maalesef kime ait olduğu aklımda kalmamış aslında tam kelime kelime de bu şekilde de değildi herhalde ama ana tema buydu anladın sen.

 Bilirsiniz konu miras olduğunda çoğumuzun aklına mal, mülk, iş yeri vs gibi şeyler gelir.Kısmen haklıyız kelimenin kullanım şekli bunu tanımlıyor ama sizce böyle olduğu doğru mu hatırlanmak somut ve mali değer taşıyan eşyalarla mı bir bütün. Değer ne demek peki? Nasıl ölçersiniz anıların değerini? Ya da ölçebilir misiniz var mı bir birimi? Hayat bir oyun değil, olsun ister miydiniz? Yaşadığınız değerli anların puanları olmasını?

 Size anlatılan ilk masal, ilk adımlarınızı atışınız belki, okulda ilk gününüz, ilk defa sinemaya/tiyatroya gidişiniz, ilk defa yağmura yakalanmanız, ilk 'anne', 'baba' ya da 'aşkım' deyişiniz,... Bunlar sizin ilkleriniz olmanın dışında bazı insanlar için değerli anlar. Bazı insanlar için unutulmak istenmeyen anlar, dört gözle beklenen anlar, sizinle geçirdiği anlardan geriye bir şey kalmasa bile somut olarak, unutmak istemiyorlar sizi. Bir yerden sonra bazı şeyler miras değil bazı şeyler neyle hatırlanacağınızı seçmekle ilgili bazı şeyler sizin kimler tarafından hatırlanmak istediğinizle ilgili bazı şeyler nasıl hatırlanmak istediğinizle ilgili. Siz kim tarafından hatırlanmak istiyorsunuz ? Nasıl hatırlanmak istiyorsunuz ? ve ne ile hatırlanmak istiyorsunuz ? Peki , tamam her zaman seçemezsiniz bunları ama siz kendinizi nasıl hatırlıyorsunuz?

 Sizde nasıl duygular uyandırdı yazı bilemiyorum beni biraz hüzünlendirdi sanırım kendimi pek iyi hatırlamıyorum ne dersiniz lhkfdhksj. Şimdiden sevgilerle......

Yorumlar

Popüler Yayınlar